Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gémesi megdorgáltatta Vécseyt

2012-06-15 10:48:23

Bevett szokássá vált a gödöllői önkormányzatnál az utóbbi években, hogy Gémesi György polgármester évente egyszer beszámolóra hívja a választókerület aktuális országgyűlési képviselőjét. Ez a hagyomány idén megszakadt, mert Vécsey László nem állt kötélnek.

Gödöllő első embere levélben invitálta Vécsey Lászlót, a gödöllői központú választókörzet egyéni országgyűlési képviselőjét, hogy – miként tavaly – adjon számot a képviselőtestület tagjainak az elmúlt egy évben végzett munkájáról, valamint arról, hogy milyen változásokra lehet számítani a jövőben. A Fideszes honatya nem kívánt élni ezzel a lehetőséggel, amit válaszlevélben tudatott a polgármesterrel. Vécsey László – többek között – arról tájékoztatta Gémesi Györgyöt, hogy akár a fogadóóráin, akár internetes honlapján rendelkezésére állnak azok a lehetőségek, amiken keresztül kapcsolatot tarthat, és tart is a választópolgárokkal. Ezért köszöni a lehetőséget, de nem tartja indokoltnak, hogy részt vegyen a testület ülésén.

Vécsey László válasza – pestiesen szólva – kiverte a biztosítékot Gémesinél, aki, miután közölte, hogy nem ezt várta a parlamenti képviselőtől, határozatot fogadtatott el a gödöllői képviselőtestület tagjaival. A kis túlzással akár dorgálásnak is tekinthető döntés lényege abban rejlik, hogy a gödöllői városvezetés többsége elfogadhatatlannak tartja Vécsey László hozzáállását és bízik abban, hogy a honatya a jövőben változtat ezen. Gémesi javaslatát, leszámítva a két Fideszes városatyát, tizenegyen támogatták. Az MSZP-s képviselő nem szavazott.

Megkerestük Vécsey Lászlót, aki hírportálunktól értesült a történtekről. Körzetünk parlamenti képviselője úgy reagált, reméli, hogy a határozatot majd megküldik neki, és akkor bővebben is kifejti a véleményét. Elöljáróban csak annyit fűzött hozzá, hogy egyebek napirendi pontnál nincs határozathozatali lehetőség. Megerősítette, hogy a gödöllői polgárokkal történő kapcsolattartása megoldott és jól működik. Gémesi György és az általa vezetett testület nem a város, hanem annak egy nagyon szűk rétege, amelynek az országgyűlési képviselő beszámoltatása terén sem lehet kiváltsága.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online