Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Kisiklott tartálykocsik Bag és Gödöllő között

2012-05-12 20:59:50

Hatalmas riadalmat és közlekedési fennakadást okozott az a tartályvonat-baleset, ami május 12-én, a délutáni órákban történt Gödöllő és Bag között, a nyílt pályán. A 42 egységből álló szerelvény utolsó hét kocsija kisiklott, de személyi sérülés szerencsére nem történt.

Gödöllő irányából Bag felé tartott a 42 tartálykocsiból álló szerelvény, amikor – egyelőre tisztázatlan okokból – az egymáshoz kapcsolt speciális járműsor utolsó hét tartálykocsija a máriabesnyői állomás utáni kanyarban felborult. A kisiklott kocsik üresen közlekedtek, de korábban vegyi anyagot szállítottak bennük, és értesülésünk szerint nem tisztították ki a belsejüket.

A szerelvény huszadik egységének a rakománya kénsav volt. Ez a tartálykocsi azonban nem hagyta el a pályatestet, és nem is rongálódott meg. Ettől függetlenül, a katasztrófavédelem körültekintően eljáró szakemberei megállították a baleset helyszínéhez a szemközti vágányon közelítő személyvonatot, és az azon utazókat a töltésen keresztül kimenekítették. A tűzoltók és a rendőrök a máriabesnyői bazilika melletti parkolóba kísérték a rémült utasokat, ahonnan mentesítő buszokkal mindenki elindulhatott úti célja felé.

Biztonsági okokból átmeneti útzár lépett életbe a 3-as főút érintett szakaszán, amit a vegyi veszély kizárását, valamint a kisiklott tartálykocsikat a sínek melletti árokból kiemelő, hatalmas, kármenetesítő daruk helyszínre történő el- és visszajuttatását követően feloldottak.

Annyit viszonylag hamar sikerült megállapítani, és a tűzoltóság által készített felvételen is látszik, hogy a vasúti sínekben, valamint a felső vezetékben jelentős kár keletkezett. A rendőrség szakértők bevonásával indított vizsgálatot a kis híján beláthatatlan következményekkel járó tragédiába torkollott vasúti baleset körülményeinek tisztázása, illetve a felelősség megállapítása érdekében.

A MÁV által kiadott közlemény szerint várhatóan május 14-én, hétfőn a kora délutáni órákra áll helyre a közlekedési rend a vonalon. Addig vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat Gödöllő és Aszód között. 20-30 perces késésre számítani lehet.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online