Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Ezt Ön tanította nekünk…

2012-04-27 15:53:26

A kép tanúsága szerint a befejezés közeli építkezés februári megkezdése óta dagad a Kőrösi Csoma Sándor utca végén, a lakóövezettől alig néhány tíz méterre épülő lakossági hulladékudvarral kapcsolatos botrány. Az ott élők jó része továbbra is azt szeretné elérni, hogy állítsák le a munkálatokat. Szándékuk érvényesítése érdekében tárgyaltak és leveleztek megválasztott képviselőikkel, és márciusban lezajlott egy lakossági fórum is a Városházán. Ezt aláírásgyűjtés követte. 182-en csatlakoztak a hulladékudvar elleni tiltakozáshoz.

A lakossági fórum utáni napon Kárpáthy László, a gödöllői hulladékudvar környezetében élők nevében levelet írt Gémesi György polgármesternek. A leendő objektum közelében élők képviselője az elmúlt több mint egy hónap alatt nem kapott választ soraira. Mi több, állítólag a korábbikra sem.

Kárpáthy úr április 24-én újra – mint írja, hetedszer – elszánta magát, hogy felvegye a kapcsolatot a városvezetővel, és a Kőrösi Csoma Sándor, a Vak Bottyán, a Bihari, a Gébics, a Telep, a Liszt Ferenc, a Dessewffy és a Villanytelep utcák lakói nevében az alábbi sorokat fogalmazta meg:

Tisztelt Polgármester Úr!
Ez a levelezés eléggé egyoldalú: mi írunk, Ön nem válaszol! Az újságban azt állította: Ön egy levelet kapott és azt megválaszolta! Ez szerintünk nem igaz, hiszen ez a hetedik levél, amit elküldtünk, ebből kettő személyesen a titkárnőjének lett átadva, természetesen érkeztetve! Válasz nem érkezett.
Az itt élő emberek sorsa, véleménye Önnek nem fontos, ez a fórumon is kiderült. Ön azt mondja: empátiát érez a lakosság iránt! Ezt mi nem érezzük, pedig az itt élő emberek segítsége is hozzájárult az Ön választási sikeréhez, ezt valószínűleg elfelejtette, mint azt a tiltakozó akciót, amit közösen hajtottunk végre, amikor az M3-as forgalmát lelassítva, erőteljesen protestáltunk a kapuk építése ellen! Az egy igazi Gémesi György volt! Harcolni kell az igazságért és a jogainkért: mondotta akkoriban, Polgármester Úr.
Mi most azt tesszük, harcolunk és megvédjük a jogainkat! Az Ön tanítása! Nekünk jogunk van megvédeni a környezetünket, útjainkat, házainkat, közbiztonságunkat, jövőnket, hitünket!
Kijelentjük: nem kell a hulladékudvar az Alvégre, van annak sokkal megfelelőbb helye Gödöllőn! Ne ítélje ezt a városrészt lassú halálra, Polgármester Úr! Van nekünk elég bajunk a többi idetelepített vállalkozással, sittel és szeméttel! Mi miért nem kaptunk soha a jó dolgokból? Most is folyamatosan hordják ide a sittet, betontörmeléket, egész nap azt törik és szállítják!
Elegünk van belőle, Polgármester Úr, és Önnek is elege lenne, ha itt lakna! Megígérhetem Önnek, hogy az emberek harcolni fognak, nem adják fel, mert elegünk van abból, hogy leveleinkre nem válaszolnak, kioktatnak, félrebeszélnek, ígérgetnek és tönkre teszik ezt a városrészt, pedig, biztos lehet benne, hogy itt sem rosszabbak az emberek és sokkal többet érdemelne az Alvég, mint a folyamatos szemetet és hulladékot! Sok város örülne, ha ilyen résszel büszkélkedne, szebbé tenné. Értékesebb lenne, ha nem a szemetet és hulladékot ültetné a lakosság nyakába!
Az aláírásainkkal is kifejeztük a tiltakozásunkat a hulladékudvar ellen. Elhiheti, Polgármester Úr, nem vagyunk politikailag elkötelezettek, ez nem erről szól, egyszerűen nem akarunk Gödöllő szeméttelepe lenni! Nem fogom Önt tovább zaklatni a tiltakozó leveleinkkel, ha Ön úgy gondolja, hogy a mi véleményünk nem számít, a lelkiismeretére bízzuk a további eljárást. Nekünk minden eszközt meg kell ragadni, hogy megvédjük magunkat az olyan hatalommal szemben, amelyik ignorálja a lakosok véleményét. Ezt Ön tanította nekünk, Polgármester Úr!


Erre a levélre egy nappal később válaszolt Gémesi György, aki – egyebek mellett – arról tájékoztatta az ügyben érintett lakosság képviselőjét, hogy korábban ezt azért nem tette meg, mert a fórumot követően a hozzá eljuttatott levelekben számára új információ nem szerepelt. Gémesi megerősítette: nincs hatásköre a beruházás leállítására, illetve az engedélyek visszavonására. A polgármester – miközben cáfolta, hogy a beruházás mögött gazdasági érdek húzódna meg – azt tanácsolta, hogy a tiltakozók forduljanak bizalommal Vécsey László országgyűlési képviselőhöz, akinek jogosítványa lehetővé teszi a kérdéskörben való mélyebb tájékozódást és intézkedést.
Gémesi válaszában kitért arra is, hogy hozzá senki nem juttatta el azt a levelet, amit több környékbeli lakos is aláírt. Ha ezt nem kapja meg – fogalmaz Gödöllő első embere – akkor arra kéri Kárpáthy urat, hogy ne hivatkozzon másokra, véleményét csak a saját nevében írja meg.

Bár, megfogadta, több levelet nem ír Gémesi Györgynek, Kárpáthy László nem állta meg, hogy ne reagáljon a polgármester soraira. A hulladékudvar környékén élő gödöllőiek érdekvédelmének szükségességét ismételten kihangsúlyozó mondatok így kezdődnek:
Köszönöm a levelét és egyben kifejezem sajnálatomat: Ön nem érti a problémánkat. Azért merészelek többes számban írni, mert a fórum után egy nap alatt 182 darab tiltakozó aláírást gyűjtöttem össze! Ez azóta ügyvédi letétbe van elhelyezve, mivel az aláírásnak vannak szigorú szabályai, és nem szeretnénk hibát elkövetni az adatkezeléssel kapcsolatban! Azért, hogy Ön is megnyugodjon, az Ön fogadónapján, 2 tanú jelenlétében bemutatom Önnek a tiltakozó aláírásokat! Azon kívül, tájékoztatom, hogy én itt lakom és ismerem az emberek véleményét, Önnel ellentétben.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online