Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Kell-e strand a gödöllőieknek?

2012-04-25 15:33:18

Az már korábban, a VÜSZI Kft. idei üzleti tervének elfogadásakor nyilvánvalóvá vált, hogy a lokálpatrióta klubos többségű városvezetés ebben az évben nem ad támogatást a társaságnak az egyetemi strand üzemeletetésére. Ráadásul, úgy hírlik, hogy Gödöllő egyetlen nyári vizes objektumának kezelője, a Szent István Egyetem sem kívánja kinyitni a létesítmény kapuit. Ha ez így lesz, közfürdő nélkül maradnak a helybéliek az állítólag melegnek ígérkező nyári hónapokban.


A valóság egyelőre lesújtó, hiszen a a zord téli időjárás alaposan megviselte a nagymedence burkolatát, ami jókora felületen vált hiányossá, vagy púposodott fel. A helyreállítás súlyos milliókat emésztene fel. A pénznek pedig híján vannak azok, akik tehetnének az ügyért valamit.

Futás Levente, a Fidesz gödöllői önkormányzati képviselője nem szeretne beletörődni a kialakult helyzetbe. Hogy miért? Alábbi, szerkesztőségünkhöz eljuttatott gondolataiból kiderül:


A mese úgy kezdődik, hogy volt egyszer egy polgármester, aki önös céljai elérése érdekében – választásról-választásra, 16 éven át – strandot, gyógyfürdőt, uszodát, termálvizes wellness komplexumot és „fűt meg fát” ígért.
Az önkormányzati választások előtt nem győzött a közpénzből látványtervekre, tanulmányokra, kútfurásra anyagi forrást áldozni. Az elmúlt húsz év alatt körülbelül 100 millió forintot. Ám, ahogy megválasztották, a következő kampányig azonnal amnéziát szenvedett.
Szegény választók csak néztek ki a fejükből.
Időközben megépült egy szálloda. Szintén közpénzből. Alapáron 1,5 milliárd forintba került. Euró hitelből. Ma az ebből adódó tartozás, több mint 3,2 milliárd forint, és soha nem fog megtérülni. Annak idején az volt a szlogen, hogy a „patkányfészek” átépítése nem fog a városnak egy fillérjébe se kerülni. Sajnos, ma arról van szó, hogy évről-évre 100-200 millió forint veszteséget termel a városnak, szintén közpénzből. Pedig már akkor szóltunk: „ne tegye!”
Szegény gödöllőiek, hiába sóvárognak – mondjuk – a Gizella-fürdőért, vagy bármilyen, hangzatosan ígért termálcsodáért. Nincs, és úgy fest, már nem is lesz soha.
Gémesi György és hozzá hű csoportja immár eljutott oda, hogy idén a szegény kis egyetemi strandot is bezárja, mert nincs a városnak 9-10 millió forintja a gödöllői lakosokra, hogy a VÜSZI üzemeltesse és fenntartsa a létesítményt.

Állítsuk meg az ámokfutást Gödöllőn, ami a közpénzek herdálásában folyik!
Állítsuk meg a pénzköltést, ami nem a gödöllőiek érdekeit szolgálja!
Állítsunk meg minden olyan törekvést, ami a húsz évre eladósított várost tovább terheli!

Első lépésként: mentsük meg az egyetemi strandot!


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online