Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Futással a drogok ellen

2012-04-18 09:46:27

Két nappal ezelőtt már áthaladtak Gödöllőn az április 14-én Budapestről útnak indult drogellenes maratonfutás aktivistái, akik április 17-én visszatértek városunkba, hogy ma reggel Nagykáta felé vegyék az irányt.

Az Együtt egy drogmentes Magyarországért Mozgalom idén 11. alkalommal hirdette meg a tömegrendezvényt, aminek résztvevői az ország több száz települését érintik a mindent egybevetve 2.100 kilométeres táv teljesítése során. A közéleti személyek, sportolók és művészek támogatását egyaránt élvező, a 42 nap folyamán több mint tízezer mozogni vágyót megmozgató staféta május 27-én érkezik vissza a fővárosba.

Az országfutás résztvevői április 16-án már áthaladtak Gödöllőn, de a végcél ekkor Vác volt. Egy nappal később a Duna-parti városból Gödöllőig futottak a váltó tagjai, akik az éjszakát városunkban töltötték. Ma reggel 9 órakor a Városháza mögötti Petőfi Sándor utcából indult tovább a Drogellenes Magyarországért Maraton stafétája, amely – Aszód és Tura érintésével – Nagykáta felé vette az irányt, hogy letudja az erre a napra rendelt 38 kilométeres penzumot.

A sokak életét alaposan megkeserítő drogok használata és terjesztése ellen tiltakozó futóakciót felvilágosító előadások és különféle közösségi programok kísérik. A mozgással kifejezett hírverés mellet ezek is hozzájárulnak a mozgalom céljához, a gyerekek drogmentes jövőjének összefogáson alapuló megteremtéséhez.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online