Vissza normál nézetbe Nyomtatás

10 milliárd forintra rúg Gödöllő adóssága

2012-04-05 10:27:42

A papírok tanúsága szerint Gödöllő önkormányzata az elmúlt évben végrehajtott gazdálkodása során közel 10,3 milliárd forintos bevételre tett szert, amiből 9 milliárd forintot költött el. Mindez a helyi képviselőtestület tagjai által április 5-én 12 igen és 2 nem szavazati arányban elfogadott zárszámadásból derül ki.

A könyvvizsgáló véleménye szerint a gödöllői önkormányzat 2011. december 31-én aktuális vagyoni, pénzügyi és jövedelmi helyzetéről megbízható és valós képet adó beszámolóban szereplő több mint egymilliárd forintos pénzmaradvány jó része – főként fejlesztési céllal – beépült a városi idei költségvetésébe.

Szabadon felhasználható keret 175,5 millió forintos összegben állt rendelkezésre. Ebből a szociális otthonban, a Forrásnál és a bölcsődékben dolgozók egyszeri jutalmazására (2,6 millió forint), a Damjanich iskola két alkalmazottjának bérére (2,8 millió forint), a városi múzeum kiállításának megrendezésére (2,4 millió forint), a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület Közép-Magyarországi Régiója Gödöllői Szolgáltatójának működési költségeire (2 millió forint), valamint a járdaépítési program ez évi folytatására (50 millió forint) különítettek el anyagi forrást a városatyák. A fennmaradó 115,6 millió forint pedig az általános tartalékba került.

Gödöllő teljes, több évre elhúzódó adósságállománya a tavalyi év utolsó napján kis híján elérte a 10,7 milliárd forintot. Ebből a hitelek, kötvények tőkéje és kamata megközelítőleg 7,7 milliárd forintot tett ki, míg az Erzsébet királyné Szállodát működtető G-Magistratus Zrt. részvényeinek halasztott fizetéssel történt megvásárlása csaknem 3 milliárd forintos hosszúlejáratú kötelezettséget jelentett.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online