Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Röplabda: bajnoki döntős a TEVA-GRC!

2012-03-25 22:01:36

A drámaivá lett párharc első két, Gödöllő által megnyert meccse, majd a harmadik ütközet első, ugyancsak TEVA-GRC sikerrel zárult játszmája után kevesen gondolták volna, hogy városunk csapata ki-ki ütközetre kényszerül a romjaiból feltámadó BSE ellen. És mégis eljött az az összecsapás, aminek a végén kiderült, melyik társulat vághat neki a Vasas elleni aranycsatának.


NB I. Liga, elődöntő, 5. mérkőzés:
Budapest SE-FKF Zrt. – TEVA-Gödöllői RC 1-3
(16, -23, -20, -20)
Gödöllő: Szakmáry – Széles – Lutter – Németh Zs. – Merkószki – Csengeri. Cserék: Lékó (liberó), Horváth G., Háfra D., Kriegel Zs., Berze.

Ebben a bajnoki kiírásban utoljára csapott össze a mieink játékára jobban jellemző erő és dinamizmus a védekező röplabdát magas szinten művelő városmajori extázissal. Mivel mindkét stílus meghatározó alapja a pontosság, adódott a kérdés: ki összpontosít jobban az elmúlt négy találkozó megpróbáltatásaiból eredően idegi és fizikai elcsigázottsággal is küszködő riválisok közül?

Kellemesen kellett csalódniuk azoknak, akik az első játszma alapján leírták a gödöllői lányokat. Tegyük hozzá, az új felállással próbálkozó vendégek jószerivel csak poroszkáltak a pályán a nyitó felvonásban, amit kegyetlenül megtorolt az önbizalomtól duzzadó BSE.

Ami azonban ezt követően történt a gödöllőiekkel, arra nincs jobb magyarázat, mint az, hogy városunk csapatának tagjai elkezdték örömmel és élvezettel művelni mesterségüket, a röplabdázást. Ez főként abban nyilvánult meg, hogy nem dermedtek le, ha a hazaiak egy-két ponttal vezettek. Sőt, a TEVA-formáció tagjai – kvázi – sportot űztek abból, ha hátrányból kellett fordítaniuk.

Mindezt három szetten át sikerrel tették, miközben megfogadták maroknyi, ám annál szenvedélyesebb szurkolótáboruk Harcoljatok! Harcoljatok! buzdítását. Az idő előrehaladtával egyre felszabadultabban küzdő gödöllői csapat menetelése fokozatosan bizonytalanította el a városmajori alakulatot, amely a második, a harmadik és a negyedik szett kritikus, végjátékbeli pillanataiban egyszer sem bírta el a nyomást.

A találkozó végérvényesen akkor dőlt el, amikor a záró felvonásban, 20-19-es vendégvezetésnél a gödöllőiek zsinórban három pontot szereztek (23-19). Innen már nem volt visszaút a BSE számára, így pár perc elteltével jöhetett a párharcot 3-2 arányban megnyerő Gödöllő örömtánca. Ludvig Zsolt vezetőedző a sorsdöntő ütközet után eufórikus hangulatban a következőket kürtölte világgá: - Hihetetlen, fantasztikus! Ez egy igazi csapat! Gödöllő büszke lehet rá!

A gödöllői csapat – 2007-es ezüstérme után – fennállása során másodszor jutott be a bajnoki döntőbe, ahol a másik elődöntőben a Békéscsabát 3-0-ás meccsaránnyal felülmúló Vasas lesz az ellenfele. Az egyik fél harmadik sikeréig tartó ütközet-sorozat április 20-án, pénteken kezdődik a Folyondár utcában. További játéknapok: április 22. (Gödöllő), április 25. (Folyondár utca), április 27. (Gödöllő, amennyiben szükséges) és április 29. (Folyondár utca, amennyiben szükséges).

Városunk hatosának bajnoki döntőbe jutása egyidejűleg azt is jelenti, hogy a TEVA-Gödöllői RC együttese jogot szerzett a nemzetközi kupaszereplésre a következő évadban. A mieink – amennyiben a szponzorok és a klubvezetés vállalja – ősztől az európai szövetség (CEV) harmadik számú megmérettetés-szériájában, a Challenge-kupában, illetve a szomszédos országok élcsapataiból verbuvált Interligában (MEVZA) léphetnek pályára.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online