Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Telt ház várta a Csík zenekart

2012-03-11 23:52:10

Túlzás nélkül állítható: a hazai nép- és világzenei stílus napjainkban talán legnépszerűbb magyarországi képviselője, a Csík zenekar március 10-én sokáig felejthetetlen élménnyel gazdagította a gödöllői egyetem sportcsarnokának közönségét. A telt házas, számos különlegességgel és meglepetéssel lezajlott tavaszköszöntő koncert az első, ilyen volumenű fellépése volt városunkban a 24 éve megalakult, és fennállása során számos hazai-, valamint nemzetközi díjjal kitüntetett formációnak.

Már másfél órával a kezdést megelőzően kígyózó sorok vártak bebocsátásra az egyetemi sportcsarnok előtt, majd pillanatok alatt benépesült az aréna lelátója és a színpad előtti területen is dagadt a rajongók tábora. Sokaknak csak a lépcsőkön, vagy a keringőn jutott hely.

A ráhangolódást a gödöllői zeneiskola igazgatója, Ella Attila által vezetett fúvósok indították, akik a küzdőtéren menetelve játszották el pörgős ritmusú repertoárjuk egy részét. Előfutárként a váci fiatalokból két évvel ezelőtt alakult népzenei társulat, a Tarsoly zenekar lépett színpadra, igazolva, hogy – ha rajtuk múlik – jó kezekben van az irányzat jövője.
Negyed kilenc is elmúlt, amikor hatalmas üdvrivalgás fogadta az est főszereplőjét, a Csík zenekart. Valószínű, máshol is így történik ez, ám ezúttal egyedülálló slusszpoénja is volt a publikum és a zenészek találkozásának. Nevezetesen az, hogy a 2010-ben Prima Primissima-díjat nyert formáció két tagja, a hegedűs-gitáros Szabó Attila és a cimbalmos-tangóharmonikás Barcza Zsolt hazatértek Gödöllőre, zenei karrierjük szülővárosába. Miként a szadai kötődésű nagybőgős, Bartók József is sok ismerős, barát előtt játszhatott.

Nem járunk messze a valóságtól, ha kijelentjük: nem mindennapi zenei élménnyel lett szegényebb, aki kihagyta a bő kétórás koncertet. És nem csak azért, mert a ráadásban nem halhatta-énekelhette a legnagyobb Csík-slágert, a Most múlik pontosan című nótát, hanem azért is, mert lemaradt az 1993-ban a világ legjobbjának választott szájharmonika-virtuóz, Ferenczi György és a zenekar fergeteges közös produkciójáról.

No, meg arról, hogy a szervezők nevében a koncert házigazdája, Bankó László egy hatalmas, a hévízgyörki Maródi cukrászda által készített tortával köszöntötte a magyar népzenei kultúra idestova negyed évszázados múltra visszatekintő jeles képviselőjét.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online