Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Maffiahálózatról beszél Ángyán József

2012-02-27 16:17:23

Amint arról hírportálunk korábban beszámolt, január 18-án lemondott parlamenti államtitkári tisztségéről Ángyán József. A Gödöllőn élő, a Fidesz Pest megyei listájáról 2010-ben országgyűlési képviselői mandátumhoz jutott szakpolitikus távozási szándékát Orbán Viktor nem gátolta meg.

 


A zöld szervezetek viszont kifejezetten kérték a miniszterelnököt, hogy a kormány állítsa le a környezetvédelmi és vidékfejlesztési szakemberek év eleji elbocsátását, valamint erősítse meg pozíciójában Ángyán Józsefet.

Levelük tartalma azonban nem talált meghallgatásra Orbánnál, így a Gödöllőn lakó és korábban a Szent István Egyetemen dolgozó professzor mehetett. Ángyán József bő egy hónappal a történtek után levélben köszönte meg a mellette kiállóknak a támogatást.

A tanulságos írásban olyan mondatok szerepelnek, mint az, hogy az évtizedek alatt kialakult, ellenérdekelt „maffiahálózat” mindent vinni akar a földtől, az erőforrásoktól a támogatásokon át a piacokig. Mindent vinni akar a vidéki, helyi közösségek, családok elől, és magam, munkatársaim, valamint az emberekkel közösen kidolgozott Nemzeti Vidékstratégiánk e zsákmányszerzés útjában álltunk. Elérte hát ezen érdekcsoport, hogy – amint mondani szokták – elfogyott körülöttem a levegő, ellehetetlenült a közös vidékstratégiánk megvalósítása, elkezdődött annak gyökeres átalakítása, adott gazdasági érdekcsoportok üzleti tervévé züllesztése, és megindult az állami földterületeknek a meghirdetett birtokpolitikai irányelvekkel gyakorta össze nem egyeztethető bérbe adása...


 


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online