Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Segítségnyújtás időseknek a belvárosban

2012-02-07 17:01:25

Uniós forrásoknak is köszönhetően, tavaly júniusra teljesen megújult, átalakult, illetve kibővült a Gödöllő városközpontjában lévő, Lumniczer Sándor utca 4. szám alatt található, régi, patinás, szép épület, ahol tavaly nyáron átadták a szépkorúak számára létrehozott Tessedik Sámuel Evangélikus Idősek Napközi Otthonát.

A korszerű eszközökkel felszerelt intézmény jelentősége elsősorban abban rejlik, hogy új szociális ellátásokat tesz hozzáférhetővé Gödöllőn. Főként azoknak, akik segítségre szorulnak.

A Tessedik Sámuel Evangélikus Idősek Napközi Otthona gyakorlatilag négy alapellátás központjaként működik. A jelzőrendszeres házi segítségnyújtást igénybe vevők egy gomb megnyomásával jelezhetik, ha bajba kerültek, és perceken belül megérkezik a segítség. A házi segítségnyújtás során szakképzett gondozónők mennek a rászoruló otthonába, míg a szociális étkeztetést kérőknek a piaci árnál olcsóbban házhoz szállítják az ebédet. Az idősek napköziotthonába azokat a napközben egyedül élő időseket várják, akik igényesen berendezett környezetben – teljes ellátás, gondozás és egészségügyi felügyelet mellett – tartalmas programokra vágynak.

A Roszík Gábor igazgató-lelkész irányításával működő intézmény szolgáltatásai iránt érdeklődők Gyuris Károlynénál, a (06-20) 770-3913-as számon, Engelmann Györgyikénél, a (06-20) 824-9417-es számon, illetve a (06-28) 419-072-es telefonszámon jelezhetik igényüket.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online