Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Beszédes képviselői vagyonnyilatkozatok

2012-02-01 14:43:19

A 2010 tavaszán bizalmat kapott parlamenti képviselőknek a négy évre szóló választási ciklus ideje alatt minden év elején meg kell újítaniuk vagyonnyilatkozatukat. Ennek január 31-e volt a határideje. Körzetünk egyéni parlamenti képviselője, Vécsey László (Fidesz-KDNP), a Fidesz Pest megyei listájáról mandátumot szerzett, a Vidékfejlesztési Minisztériumban betöltött parlamenti államtitkári tisztségéről a napokban lemondott dr. Ángyán József, illetve a gödöllői központú körzetben indult, pártja országos listájáról bekerült, isaszegi illetékességű Bertha Szilvia (Jobbik) egyaránt eleget tettek a kötelezettségnek.


2010-hez képest elhanyagolható változás jellemezte körzetünk egyéni országgyűlési képviselője, a képen jobbra látható Vécsey László vagyoni helyzetét. A honatya pénzintézettel szembeni 7,3 millió forintos korábbi tartozása 300 ezer forinttal csökkent, míg a magánszemélyekkel szemben fennálló 6 millió forintos adósságának összege nem változott. Vécsey tulajdonában egy 2006-os évjáratú Volkswagen Jetta van, amit 2008-ban vásárolt. Az elmúlt évben ingatlanvagyona nem bővült.
Jövedelme a tavaly decemberi állapot szerint a parlamenti képviselőségért havi szinten, tiszteletdíj jogcímen járó bruttó 394.230 forintból, a 295.673 forintos választókerületi pótlékból és a 115.950 forintos lakhatási támogatásból, valamint a Szada polgármestereként őt megillető havi, bruttó 483 ezer forintból tevődik össze. Ezen kívül – eseti jelleggel – hozzávetőlegesen 300 ezer forintos adóköteles bevétele származik erdőgazdálkodásból.

Az országgyűlési képviselősége mellett az elmúlt évben havi, bruttó 997.200 forintért a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkáraként is tevékenykedő, tisztségéről idén januárban lemondott Ángyán József anyagi helyzetének nem jött rosszul a 2011-es esztendő: 1.050.000 forintos pénzintézeti betétjét 1.750.000 forintra növelte, miközben pénzintézettel szembeni, korábbi 212.900 forintos tartozását 143.540 forintra mérsékelte.
A Szent István Egyetemen tanári foglalkozását szüneteltető, Gödöllőn élő Ángyán professzor nevén egy 2004-ben gyártott Renault Kangoo 1,4 típusú gépkocsi van, illetve több, évekkel a megválasztása előtt vásárolt vagy épített lakóingatlan társtulajdonosa.

Bertha Szilvia tavaly egyedüli tulajdonosává vált annak a 100 négyzetméteres isaszegi családi háznak, aminek fele már korábban is az övé volt. Emellett vásárolt egy 2001-es évjáratú Citroën Xsara Picasso típusi személyautót. Ezeknek a tranzakcióknak a vagyonnyilatkozat szerint az volt az ára, hogy korábbi, pénzintézettel szembeni tartozása 3,5 millió forintról 6,5 millió forintra emelkedett.
A képviselőasszonynak továbbra sincs munkahelye, de beltagja és ügyvezetője egy általa 100 százalékban tulajdonolt, szoftver szaktanácsadással foglalkozó betéti társaságnak, illetőleg kültag egy másik betéti társaságban. Az ország házában végzett munkájáért havonta bruttó 394.230 forintos tiszteletdíjra, 295.673 forintos választókerületi pótlékra és 115.950 forintos lakhatási támogatásra tarthat igényt.

Vízi- vagy légi-járműről, illetőleg védett műalkotásról, gyűjteményről mindhárom gödöllői kötődésű képviselő nemlegesen nyilatkozott, és abban is egyformák, hogy képviselői megbízatásukkal összefüggésben egyikük sem kapott ajándékot, vagy ingyenes juttatást 2011-ben.
Forrás: parlament.hu


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online