Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Számillió forintos veszteséggel kalkulálják a hotel üzleti tervét

2011-12-15 12:59:26

2012-ben az üzemi eredmény, az üzleti tervben beállított bérleti díjat feltételezve, továbbra is negatív lesz. A tervezett bevétel várhatóan nem lesz képes a bérleti díj emelkedés mértékét kiegyenlíteni, így a saját tőke csökkenése folytatódni fog. A társaság működési eredménye a jövő évben közel 39,2 millió forintra tervezhető, ám a 134 millió forintos összegű kalkulált bérleti díj csaknem 100 millió forintos veszteségbe fordítja át az egyenleget, ami tovább csökkenti a társaság saját tőkéjét.

A fenti mondatok a belvárosban található Erzsébet királyné Szállodát üzemeltető, önkormányzati tulajdonú G-Magistratus Zrt. 2012-es évre vonatkozó üzleti terv koncepciójában olvashatók. Valamint az is, hogy a társaság tartósan veszteséges működése ellenkezik a tulajdonos érdekkel, aminek feloldására jelenleg csak a bérleti díj csökkentése kínál reális alternatívát.

A lokálpatrióta klub többségű gödöllői képviselőtestület tudomásul vette a leírtakat, ezáltal a gödöllői szálloda-cég 186,5 millió forintos bevétellel kalkulálhat jövőre, amivel szemben a kiadásai – a 4,9 millió forintos beruházási igénnyel együtt – meghaladhatják a 286 millió forintot.

A december 8-i képviselőtestületi ülésen, egy interpelláció kapcsán is szóba került az Erzsébet-hotel. Vörös István (Fidesz) arra volt kíváncsi Gémesi György polgármesterhez intézett írásos beadványában, hogy milyen pénzek mozognak a héttérben.

Kíváncsiságát a következő kérdésekkel fejezte ki:
Mi a pontos jogcíme a 100,4 millió forintos rendkívüli bevételként megjelölt összegnek, illetőleg a szóban forgó jogcímen várható-e még további rendkívüli bevétel?
Milyen eredményre vezetett a G-Magistratus Zrt-nél a teljes szerződés-állományra vonatkozó átfogó jogi vizsgálat?
Milyen intézkedést tett a polgármester a G-Magistratus Zrt. gazdálkodásában előállt, a tulajdonos érdekével ellentétes helyzet helyreállítása ügyében?
Érvényesítette-e a polgármester az önkormányzat polgári jogi igényeit az Öresund Kft-vel, illetve – amennyiben szükségesnek mutatkozott – a G-Magistratus Zrt. egykori vezető tisztségviselőjével, korábbi könyvvizsgálójával, vagy más, felelőssé tehető harmadik személlyel szemben?

Gémesi György írásos válaszában kifejtette: a képviselőtestületi felhatalmazás alapján a szükséges vizsgálatok megtörténtek, illetve folyamatban vannak. A tulajdonosi intézkedések komplex feladatot és gondos, többféle szakértelmet, szakértők közreműködését megkívánó munkát jelentenek. Ezek teljes körű lezárását követően a képviselőtestület számára részletes beszámoló készül. A 100,4 millió forintos rendkívüli bevétel egyszeri kötelezettség elengedéséből származik.

A képviselő nem tartotta kielégítőnek, ezért nem fogadta el az interpellációra adott polgármesteri választ. A lokálpatrióta klubos többségű gödöllői önkormányzat tagjai azonban 11 igen és 1 nem szavazattal, valamint 2 tartózkodással megtették ezt.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online