Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Extrapénz a gödöllői csúcsvezetőknek

2011-12-09 08:47:51

Azok után, hogy a gödöllői képviselőtestület tagjai néhány hete biztosították az önkormányzati fenntartású intézményekben dolgozók számára a kétheti bérnek megfelelő jutalmazási lehetőséget, december 8-án – kizárólag a lokálpatrióta klubos városatyák támogatásával – különpénzt szavaztak meg a gazdasági társaságok ügyvezető igazgatóinak, illetve a város első számú vezetőinek.

Az előterjesztésben foglaltak alapján ügyvezetők, a polgármester és helyettesei egyaránt egyhavi munkabérüknek, illetve alapilletményüknek megfelelő év végi jutalmat vehetnek fel.

A határozat értelmében Bokor Árpád, a VÜSZI Kft. első embere 524 ezer forintot, míg Hatolkai Szaniszló, a Kalória Kht. ügyvezető igazgatója 462 ezer forintot tudhat a magáénak ezen a címen. A többiek, így Geiger Tibor (Távhő Kft.) 414 ezer forintra, Kovács Balázs (Művészetek Háza) 386.400 forintra, Vilhelm Ferenc (Piac Kft.) pedig 345.500 forintra tarthatnak igényt. A döntést „a társaságok által nyújtott szolgáltatások és gazdálkodásuk színvonalával” indokolták.

Gödöllő kiegyensúlyozott és stabil gazdálkodásának fenntartásáért, illetőleg az első félévben lezajlott uniós elnökség gödöllői rendezvényeinek sikeres lebonyolításáért részesült extrapénzben városunk polgármestere és helyettesei.

Gémesi György bruttó 521.775 forintra tarthat igényt, míg Pintér Zoltán és Fábián Zsolt személyes bevétele fél-félmillió forinttal növekszik az akár 13. havi fizetésnek is felfogható plusz juttatással. A kifizetések és az azzal összefüggő járulékok a városi közkasszát terhelik.

A társaságok ügyvezetői idén már másodszor részesülnek különpénzben, hiszen májusban kéthavi munkabérükkel egyenértékű jutalmat kaptak.  Egy évvel ezelőtt az igazgatók egyhavi, a települési csúcsgórék pedig kéthavi jutalmat tudhattak a magukénak.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online