Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Benkő Ákos príma tanítványai

2011-11-25 08:04:21

November 24-én ötödik alkalommal adták át tíz fiatal, 26 év alatti sportolónak a Junior Prima-díjat, és az azzal járó 7 ezer eurós pénzjutalmat. Az elismerésre méltónak találtak körében idén két olyan versenyző is volt, akinek trénere Benkő Ákos, a Gödöllői EAC atlétikai szakosztályának mesteredzője.

Egyikük az öttusában világ- és Európa-bajnoki címekkel rendelkező, 25 éves Gyenesei Leila, akinek futó- és erőnléti edzéseit irányítja a gödöllői szakember.
A másik díjazott a 20 esztendős Deák Nagy Marcell, a Gödöllői EAC 400 méteres síkfutásban junior világbajnoki ezüstérmes (2010), junior Európa-bajnok és Universiade-győztes (2011) atlétája. A felnőttek között szabad téren és fedett pályán egyaránt magyar bajnok, tanulmányait immár a helyi Szent István Egyetemen folytató Marci idén új felnőtt országos csúcsot állított fel. Ráadásul, 45,42 másodperces idejével teljesítette az olimpiai kvalifikációs B-szintet, így rekortánra léphet a jövő évi londoni olimpiai játékokon.

Benkő Ákos örül tanítványai elismerésének, de nem ment el a díjátadásra. Hírportálunknak elmondta: az edzőt elsősorban a sportolói által elért eredmények minősítik, de ez nem jelenti azt, hogy minden róla szól. A munka dandárját a fiatalok végzik el. Megérdemlik, hogy az ünnepségen rájuk fókuszáljon a figyelem


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online