Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Kölcsönt adtak a Művészetek Házának

2011-11-21 18:14:50

Önhibáján kívül került likviditási gondba a Művészetek Háza Gödöllő Közhasznú Nonprofit Kft. Az – előreláthatólag – átmeneti fizetési problémák enyhítése érdekében a tulajdonosi jogokat gyakorló önkormányzat 18 millió forintos kölcsönt biztosított az intézménynek.

Az összeget a pályázati pénzek leutalását követően azonnal, de legkésőbb 2012. augusztus 31-ig köteles visszafizetni a közkasszába a gödöllői kultúra és közművelődés házát működtető társaság. Az egyszerre sajnálatos és tanulságos történet hátterében az áll, hogy a Művészetek Háza több pályázaton is sikeresen vett részt, ám a szerződésekben foglaltaknak megfelelően beadott elszámolásokra eddig nem kaptak pénzt. Sőt, előleg-fizetési kérelmükre még választ sem.

Ugyanakkor, a jövő nyáron záruló pályázatok megvalósítása folyamatban van, így azzal összefüggésben kifizetési kötelezettségek terhelik a Művészetek Házát működtető gazdasági társaságot. Az előzetes számítások szerint az év végéig valamivel több mint 26 millió forintot kellene átutalniuk, hogy kiadásaikat rendezzék. Ekkora nagyságrendű tartalékuk azonban a makulátlan gazdálkodás mellett folytatott alaptevékenységből nincs, így kénytelenek voltak kölcsönért folyamodni a városvezetéshez.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online