Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Új fúrási helyet találtak Gödöllő közelében

2011-10-20 10:53:29

Április végén a PannErgy Nyrt. tájékoztatót adott ki arról, hogy a Gödöllő nyugati határában elkezdett geotermikus fúrás munkálatai során a fúrófej 2.130 méteres mélységben elérte a vízadó triász korú, 800-100 méteres vastagságú mészkő réteget. Ennek repedezettsége azonban nem volt megfelelő, így a műveletek folytatásához további szeizmikus méréseket kellett elvégezni.

A fúrást leállították, az elemzések és a mérések az elmúlt hónapokban megtörténtek, majd a cég október 17-én bejelentette, hogy a 3D-s szeizmikus eredmények alapján új helyet talált a termelő kút fúrására Gödöllőn, az első kúttól mintegy 9 kilométeres távolságban. A feltehetőleg a város másik oldalán létesítendő kút fúrásának előkészületei az engedélyek beszerzésével elkezdődtek.

Egyes vélemények szerint az első, sikertelen fúrás akár 500 millió forintos veszteséget is okozhatott a társaságnak, ami már beépült a részvényárba. Azzal kapcsolatosan, hogy az új fűtőmű mikor kezdheti meg a működését, megoszlanak az előzetes várakozások. Az igazán optimisták a legkorábbi időpontként a jövő őszi szezont tartják elképzelhetőnek.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online