Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Támogatót találtak a Tanulj és sportolj! programhoz

2011-09-06 14:30:25

Szűk tíz hónappal azt követően, hogy a Szent István Egyetemen (SZIE) bejelentették a Tanulj és sportolj! elnevezésű kezdeményezést, támogatót is találtak a hazánkban újdonságnak tekinthető programhoz.

Ma délben, a gödöllői központú felsősoktatási intézmény főépületének földszinti rektori dísztermében dr. Solti László, a SZIE első embere és Zatykó Péter, az AEGON Magyarország Általános Biztosító Zrt. elnök-vezérigazgatója aláírták azt a megállapodást, amivel útjára indult az immár AEGON-SZIE Tanulj és Sportolj! névre hallgató program.

Számos, egyéb lehetőség mellett fontos eleme a kezdeményezésnek, hogy annak keretében a Szent István Egyetem valamelyik karát választó élsportolók, olimpikonok, vagy válogatott sportolók akár egyéni tan- és vizsgarend alapján folytathatják tanulmányaikat, és egy külön sportiroda is segíti az egyetemi életüket. A program illetékesei ugyanakkor azokra is gondolnak, akik nem élsportolók, de fontosnak tartják, hogy tanulmányaik mellett rendszeresen mozogjanak.

Az AEGON által biztosított anyagi dotáció mértékéről ugyan nem esett szó a programindító rendezvényen, annyit azonban sikerült megtudnunk, hogy a biztosító társaság – függően a projekt sikerességétől – évről évre emelkedő mértékű támogatásban gondolkodik. Az is felmerült, hogy az első év után 1 millió forintos sportösztöndíjat alapítanak.

A hazai sportszövetségek közül első körben az atlétikai-, a vízilabda- és a kézilabda szövetség csatlakozott a kezdeményezéshez. Az erről szóló dokumentumot Gyulai Miklós, dr. Martin György elnökök és Nemcsik Balázs főtitkár látták el kézjegyükkel. A Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia képviseltében Kiss Zoltán kollégiumi igazgató írta alá a paktumot. Az FTC kézilabda szakosztálya nevében Király Sándor ügyvezető, míg a zöld-fehér vízilabdások részéről Szöllősi Tamás elnök fejezte ki írásban egyetértését.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online