Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Szórólap-ügy: döglött akta

2011-08-17 09:47:21

Hivatalos forrásból származó információnk szerint, közel fél évig nyomoztak a Gödöllői Rendőrkapitányság munkatársai abban a botrányos ügyben, ami a tavaly őszi önkormányzati választás kampányának hajrájában, szeptember 30-án robbant ki. Eredményre azonban nem jutottak. Az eljárást felfüggesztették, de határidőben tartják. Ez annyit jelent, ha három éven belül érdemleges adat merül fel, újra folyamatba helyezik.

Bizonyára, sokak emlékezetében él még az a nagy vihart kavart történet, miszerint: lakossági bejelentés alapján mintegy 13 ezer darab, „Támogatjuk a toleranciát és a másság tiszteletét Gödöllőn!” című szórólapot foglaltak le a közterület-felügyelők Gödöllőn, a városközpontban. Az állítólag a szeptember 30-án történtek előtt nem sokkal alakult „Gödöllői Melegek Társasága és a Meleg, Leszbikus, Biszexuális és Transznemű Kulturális és Szabadidős Egyesület” által jegyzett propaganda-anyag készítői nyíltan kiálltak az – incidens ellenére – újra polgármesterré választott Gémesi György mellett, mondván: a városvezető az utóbbi években nagyon sokat tett a melegek fokozottabb megbecsüléséért.

A lefüleléssel egyidőben lezajlott igazoltatás során készült képfelvételen többször is elhangzott, hogy a megbízás – 2 forintos terjesztési darabárért – a Fidesztől érkezett, ám konkrét nevet nem említettek a lekapcsolt fiatalok. A történtek hatására Gémesi – mielőtt az ATV Egyenes beszéd című műsorában azt sugallta, hogy a Fidesz áll a becsületébe gázoló szórólap terjesztésének hátterében – feljelentést tett a rendőrségen.

A hatóság sokáig nem árult el részleteket a becsületsértés megalapozott gyanúja miatt elrendelt nyomozással összefüggésben. Hírportálunk többször is érdeklődött a fejlemények iránt, ám a legtöbb, amit sikerült megtudnunk, annyi volt, hogy az adatgyűjtés, a tanúkihallgatások és a telefonbeszélgetések elemzése képezi a bizonyítékok megszerzéséhez szükséges rendőrségi kutakodás tárgyát.

A minap az is kiderült, hogy a nyomozás nem vezetett eredményre. A Gödöllői Rendőrkapitányság illetékese megkeresésünkre azt a tájékoztatást adta, hogy a 4360/2010.bü. számon folytatott eljárást 2011. március 22-én felfüggesztették, tekintettel arra, hogy az elkövető kilétét nem tudták megállapítani. Az eljárást azonban három évig határidőben tartják, azaz, amennyiben ez idő alatt az ügyben érdemleges adat merül fel, akkor ismét folyamatba helyezik.

Az eset számos tanulsággal szolgál, és kérdések sorát veti fel. A bökkenő csupán az, hogy ezekre a kérdésekre szinte lehetetlen nem kitérő választ kapni. Úgy tűnik, a szórólap gyártói profik voltak. Az pedig ténykérdés, hogy Gémesi – a botránnyal együtt, vagy a botrány ellenére – megőrizte polgármesteri székét.

Mit lép a Fidesz?
A nyomozás felfüggesztésének tudatában kíváncsiak voltunk, mit tesz a Fidesz Gödöllői Szervezete, amely rágalmazás miatt kezdeményezett jogi lépéseket Gémesi György ellen. Beadványukat a Gödöllői Rendőrkapitányság – mivel a Fidesz gödöllői képviselői által rágalmazásnak minősített Gémesi-kijelentés országos médiumban hangzott el – a Pesti Központi Kerületi Bíróság illetékességi körébe utalta.

- Hivatalos, tértivevényes levélben kérdeztem rá néhány hete az illetékes bíróságnál, hogy hol tart az ügy. Még nem kaptam választ
– tájékoztatta a Gödöllői Hírek online-t Vécsey László. A Fidesz helyi csoportjának elnöke azt is hozzáfűzte, a bírósági döntés tartalmától függően további lépéseket tesznek az ügyben.
- A bocsánatkérést nem tartom elégségesnek, hiszen Gémesi a prekoncepciója alapján televíziókban, nagy nyilvánosság előtt rágalmazta meg a Fideszt. Találgatni nem szeretek. De a Szolgálat valamelyik, választás előtti számában készült Gémesivel egy nagy PR-interjú, amiben Gémesi felsorolta, hogy a kampányban még mi mindennel – így többek között homoszexualitással is – fogják megvádolni. Vagy látnok ez az ember, vagy tudott valamit...


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online