Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Deák Nagy Marcell, az aranyifjú!

2011-07-22 18:12:19

Előfutamából a legjobb idővel (47,05 másodperc) jutott az elődöntőbe az atléták Tallinban (Észtország) zajló junior Európa-bajnokságán Deák Nagy Marcell, a Gödöllői EAC 400 méteres speciálistája. A második, döntőért zajló futás során – bár javított időeredményén (46,44 mp) – az orosz Nyikita Uglov 8 századmásodperccel megelőzte Marcit.

 


Benkő Ákos mesteredző tanítványa, aki a tavalyi, kanadai junior világbajnokságon ezüstérmet szerzett, a 3-as pályán rajtolhatott a fináléban. A riválisok táborát két-két olasz és orosz, egy-egy spanyol, német, valamint brit fiú alkották. A felnőttek közt szabad téren és fedett pályán egyaránt országos bajnok Deák Nagy fantasztikusan kapta el a rajtot, és mindvégig a hátát nézte a mezőny. Nem volt kérdés az aranyérem megszerzése, ám arra nem sokan számítottak, hogy Marci 45,42 másodperces idejével átadja a múltnak Szeglet Zsolt egy századmásodperccel lassabb felnőtt országos csúcsát.

Eddig 45,74 másodperc volt a legjobbja, amit idén június végén futott a szlovéniai Velenjében. Az új országos rekord egyben azt is jelenti, hogy a gödöllői atléta – túl azon, hogy elvileg jegyet váltott az augusztus végén kezdődő daegui (Dél-Korea) világbajnokságra – teljesítette az olimpiai kvalifikációs B-szintet, így jó eséllyel pályázik arra, hogy rekortánra lépjen a jövő évi londoni ötkarikás játékokon. Az atlétika kvalifikációs szabályai szerint ugyanis egy versenyszámban maximum három A-szintes (45,25 mp) sportoló nevezhető, illetve, ha nincs A-szintes, akkor egy B-szintes versenyző állhat rajthoz.

A 20. születésnapját január végén ünneplő Marcit legközelebb július 30-án, szombaton, a Gyulai István Memorial Atlétika Magyar Nagydíjon láthatja a publikum. A férfiak 400 méteres futószámát 19.50 órakor rendezik meg a Puskás Ferenc Stadionban.




Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online