Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Hotelvezér lesz az ügyvezetőből

2011-07-21 14:10:22

- Ne hülyítsük egymást, ez nem volt valódi pályázat – így kommentálta Kovács Barnabás az Erzsébet királyné Szállodát működtető G-Magistratus Zrt. új vezérigazgatójának kinevezésére tett polgármesteri javaslatot. MSZP-s képviselőtársa véleményére Vörös István (Fidesz-KDNP) is ráerősített, kifogásolva, hogy a pályázati kiírás csak helyben volt publikus, és biztosan több kandidáló lett volna a posztra, ha azt országosan is meghirdetik.

Gémesi György úgy reagált a felvetésekre, hogy nem is lett volna kötelező a pályázat kiírása, mégis megtették, hogy megszondázzák a gödöllői szakmabeliek érdeklődését a tisztség iránt. Összesen hárman jelentkeztek, de közülük csak egy volt, aki formailag és tartalmilag egyaránt megfelelő anyagot tett le az asztalra. A célt sikerült elérni – fogalmazott a polgármester –, hiszen a szálloda működtetésével kapcsolatosan tapasztalatokkal rendelkező pályázó a folytonosságot jelenti, ami azért is fontos, mert a hotel gazdálkodásával összefüggő eredményfelelősség jövő márciustól már teljes mértékben az önkormányzatra hárul.

A kiválasztott nem más, mint Varga Zsolt (képen) lett, aki a Hotel Expert Kft. ügyvezető igazgatójaként jelenleg is a szállodát működtető cég első számú vezetője. Némi ellentmondás azért akad a dologban, hiszen a G-Magistratus Zrt. vezérigazgatói tisztségéről április utolsó napjaiban lemondott Komlós János ellen felsorakoztatott hiányosságlista egyik eleme az volt, hogy a tulajdonos önkormányzat tudta nélkül kiszervezte a hotel üzemeltetését. Méghozzá a Hotel Expert Kft-be.

Varga Zsoltot – 10 igen és 1 nem szavazattal, valamint 1 tartózkodással – augusztus 1-jétől határozatlan időre választották meg a G-Magistratus Zrt. vezérigazgatójának. Bár többen is javasolták határozott idejű, év végéig szóló megbízatását, a lokálpatrióta klubos többség kellő garanciának ítélte meg, hogy munkaszerződésébe beépül a 30 napos felmondási idő. Tisztsége ellátásáért havi, bruttó 320 ezer forintos személyi alapbért kap a régi-új direktor.

Kérdésre válaszolva Varga Zsolt elmondta, hogy a közeljövőben a szállodai szolgáltatások színvonalának emelése lehet a bevétel-növelés fő záloga. A nívó javítását olyan fejlesztések szolgálhatják, mint a zajos minibár-hűtőszekrények cseréje, a televíziós programcsatornák bővítése, illetve az unalmas színvilág megváltoztatása.

Pályázati anyagában a szálloda gazdaságos működtetésére vonatkozóan Varga Zsolt nem tűnt borúlátónak, hiszen úgy kalkulált, hogy idén 17 millió forint körüli, az elkövetkező években pedig akár 40-50 millió forintos adózás utáni nyereség is kitermelhető az Erzsébet-hotelben. Más kérdés, hogy ezek, az egyelőre virtuális összegek nem tartalmazzák az önkormányzatot terhelő, százmilliós nagyságrendű hiteltörlesztési kiadásokat és a szálloda bérletidíj-fizetési feltételei is tisztázatlanok.

A gazdaságossági kérdőjelek miatt talán nem véletlen, hogy Futás Levente (Fidesz-KDNP) azt a költőinek tetsző kérdést tette fel: lehet-e ilyen körülmények között felelős döntést hozni? Ő ezt nem vállalta, inkább kivonult a teremből.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online