Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Sikertörténet próbaüzem nélkül

2011-07-08 08:25:31

- Korábban nem hallottam Gödöllőről, így ismeretlen helyre jöttem. A helyszín és a környezet azonban valóban csodálatos. Biztosan visszatérek a családommal is. Ezek a mondatok egy diplomata szájából hangzottak el. A dicsérő szavakat Gönczi Tibor, a hazánk soros európai uniós elnöksége során kiemelt rendezvényhelyszínként működött Gödöllői Királyi Kastély tavaly decemberben kinevezett ügyvezető igazgatója tolmácsolta.

Az igazgató azt követően vállalkozott értékelésre, hogy a Gödöllői Királyi Kastély elköszönt a soros magyar EU- elnökségtől, aminek folyamán jól vizsgázott az uniós források felhasználásával mindössze négy hónap alatt felújított lovarda és a szomszédságában egyfajta kiszolgáló-helyiségként rendelkezésre állt barokk istálló. A rekord-gyorsaságú kivitelezés miatt a „próbaüzem” gyakorlatilag egybeesett az éles, üzemszerű használattal. A cseppet sem kockázatmentes kényszerű vállalás azonban sikeres volt, a projekt keretében felújított műemléki terek megfeleltek a várakozásoknak és az elvárásoknak.

Gönczi Tibor szavai szerint mind a kastély Gizella- és Rudolf-szárnyában berendezett, úgynevezett VIP irodák, bilaterális tárgyalók, titkársági- és tagállami irodák, mind a barokk istálló emeleti részén kialakított biztonsági vezetési pont és háttérirodák – a vendégek elismerése alapján – tökéletes helyszínnek bizonyultak. Az elnökségi időszakban 37 rendezvényt tartottak a kastélyban, amik döntő többsége kétnapos volt. Ez azt jelenti, hogy csaknem 5-6 ezer hivatalos vendéget fogadtak. Külön érdekesség, hogy miután február közepétől hétvégenként látogathatóvá tették az EU-s helyszíneket, több mint 6 ezer látogatót kísértek végig a kulisszák mögé bepillantást engedő különleges túrákon.

Az uniós rendezvények résztvevői közül nagyon sokan megjegyezték, mennyire örülnek, hogy egy ilyen különleges környezetben tanácskozhatnak és számos vendégről kiderült, hogy egyenesen rajongója Erzsébet királynénak, vagy, ahogy Európa-szerte ismerik, Sisinek. Dicsérték a helyszínt és a szervezést, ami természetesen nem csak nekik, a kastélynak, a gödöllőieknek, a városnak szól, hanem mindazok számára is pozitív visszajelzés, akik rajtuk kívül a rendezvények előkészítésében és lebonyolításában részt vettek.

- Őszintén mondom, hogy sok munkánk van az elnökségi rendezvények megvalósításában, de hiszem, hogy meg tudtunk felelni az elvárásoknak. Uniós elnökségi helyszínként sikeresnek értékelem az első félévet, bár a bizonyítványt nem nekem kell kiállítani. Büszkék vagyunk rá, hogy a kiemelt rendezvények helyszíne lehettünk – foglalta össze személyes élményeit, tapasztalatait az igazgató.

Ami a gödöllői műemlék-együttes további fejlesztését illeti, elmondható, hogy a lovarda felújítását is tartalmazó projekt az elnökségi időszakot követően folytatódik, további elemekkel egészül ki. A turisztikai vonzerőfejlesztés tárgyban elnyert 900 millió forintos támogatást, amit a gödöllői költségvetés által biztosított 100 millió forint önerő egészít ki, az idei év végéig teljes mértékben felhasználják. A második félévben kialakítanak egy, úgynevezett 3 dimenziós vetítő-termet és a bemutatandó film is elkészül, éppúgy, mint a lovardához kapcsolódó terekben a főúri és királyi lovas-kultúrát felvonultató kiállítás. Folytatódik tehát a Gödöllői Királyi Kastély komplex környezetbarát üzemeltetést lehetővé tevő újjáépítése és családbarát szolgáltatásokkal történő fejlesztése.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online