Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Kirchhofer-emléktábla az Erkel iskolában

2011-06-10 17:05:21

Már nem csak egy, három évvel ezelőtt életre hívott sportegyesület, hanem egy bronztábla is őrzi Kirchhofer József (1919-2009) emlékét Gödöllőn, az Erkel iskola aulájában.

A Csosza tanár úrként tisztelt egykori sportoló és sportvezető példátlan értékű életművéért 1998-ban kiérdemelte a város díszpolgári címét. Emléktábláját, Varga Zoltán Zsolt szobrászművész alkotását ma délután leplezte le özvegye, Zsuzsa néni és Gémesi György polgármester.

Kirchhofer József 1919. január 28-án született Gödöllőn, és iskolai tanulmányait is a településen, a Premontrei Gimnáziumban kezdte. Már fiatal korában elkötelezte magát a sporttal. Legnagyobb sikereit 1938-ban, tízpróbában és ökölvívásban érte el. Mindkét sportágban az országos ifjúsági bajnoki címig jutott.

Testnevelőként először a Premontrei Gimnáziumban dolgozott, majd 1979-ig az Imre utcai leányiskolában szerettette meg a mozgást a diákokkal. Pedagógusi és edzői (Gödöllői EAC) karrierje során csaknem 2 ezer fiatal tanulta el tőle a sport iránti alázatot, a kitartás fontosságát, a céltudatos életmódot és a küzdeni akarást. Tréneri eredményességét semmi sem igazolja jobban, mint az, hogy a tanítványai által különböző korosztályokban megszerzett országos bajnoki címek száma meghaladta a százat.

Kirchhofer József 2009. december 23-án hunyt el, bő egy hónappal 91. születésnapja előtt.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online