Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Tiltások és extrák a megújult főtéren

2011-04-05 14:30:15

Van, aki csak kőrengetegnek hívja. Van, akinek hiányoznak a korábbi zöldfelületek. Van, aki a parkolás megszűnése miatt bosszankodik. Van, aki a megtiltott dohányzás, gördeszkázás, kerékpározás, vagy kutyasétáltatás okán dohog. Van, aki úgy gondolja, a kivitelezés során tanúsított kapkodás és a rossz időjárás következtében lesznek még gondok.

A kétkedő vélemények ellenére Gödöllő megújult főtere létezik, bejárható, padjai miatt pihenő- és közösségi helyként is használható. Ez alól talán a nyári kánikula okozta hőség képez majd kivételt. Árnyék ugyanis egyelőre alig akad.

A fenntarthatóságot és az akadálymentesítést is szem előtt tartó megújulás folyamán látványosságokkal is gazdagodott a Gödöllő-dizájnra keresztelt kandeláberekkel ékesített belvárosi placc. Igaz, középre nem jutott a lámpatestekből.

Az, hogy a díszburkolat egyes részein akár sakkozni is lehet, eltörpül ahhoz képest, hogy a templom elé épített szökőkutat 13 darab LED-es, vízszint alá süllyesztett lámpatest világítja meg. A várhatóan április közepétől működő, egyedi formájú szökőkút azonban nem az egyetlen vizes objektum a főtéren. Nem messze tőle van egy vízjáték, aminek fúvókáit a földben rejtették el. Ha senki nem kezd el vele játszani, számítógép vezérli, hogy mikor és milyen magasságba emelkedjen az öt vízoszlop. Ám, ha valaki úgy dönt, hogy unalmas a gépi vezérlés, nyugodtan közbeléphet. Szó szerint, hiszen a közelben lévő taposókövek különböző erősségű érintésével szabályozható a földből kilövellő víz ereje.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online