Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Egytéli járdák a városban

2011-03-29 15:28:17

A cím alapján új fogalom született Gödöllőn. Nem csodálkozom, mivel vannak itt már „választási utak”, négyévenkénti felújítgatási rohamok, látványos beruházások, és jó pár választási ígéret. Természetes, hiszen a remény hal meg utoljára, és adni is kell valamit a polgároknak.

Így ment ez a legutóbbi esetben is. Lett főterünk, felújították a művelődési központot. De jutott pénz kisebb, általánosabb feladatokra, eseményekre is. Közterületek csinosítására, emléktáblákra, utcatáblák kihelyezésére, hamarjában összerakott játszótérre, néhol az ott lakók köszöntésére, nem kevés korteskedéssel fűszerezve. És ez így rendben is lenne, mert hallottam olyan véleményt is: „Bárcsak minden év választási év lenne! Végre haladnánk is egy kicsit.”

Ennek a sok jónak meg is lett az eredménye. Elsöprő győzelem!

Viszont volt egy újszerű eleme ennek a nagy igyekezetnek: a járda-felújítás. Igaz, csak néhány helyen és szerényen, mivel szegény az eklézsia, igen kevés az anyagi lehetőség. De el kell ismerni, végre ez is elkezdődött. Örüljünk neki!

Mégsem tudok elmenni a dolog mellett szó nélkül. A várost járva, nap mint nap láttam-látom, hogy csinosodik a környezetünk. Jóleső érzés! Viszont látom a nemrég elkészült utak siralmas állapotát, a be nem fejezett munkák újbóli bontását, ha úgy tetszik, a toldozgatást- foltozgatást. Egy kivitelező, vagy alvállalkozó erre azt mondta, és most ismét idézek: „Miért nem jó ez így? Legalább jövőre is lesz munkám.”

Szomorú. A választások óta fél év telt el. A járdákon megláttam a gyors munka eredményét, amivel szembesülhetnek Önök is. Egy tél! Ez az eredmény. Ennyire nincs pénze a városnak, vagy ennyire gazdagok vagyunk? Nem működhetne ez másképp? Egyszer, de jól! Megéri ez?

Gondolkozzunk el ezen, és ne csak négyévente, egy szűk kör érdekeit szolgálva! Rajtunk, szavazókon múlik! Talán akkor nem lesz több „egytéli járda” sem…


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online