Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gondban a Pest megyei vezetés

2011-03-10 11:23:24

Úgy tűnik, egyfajta lavina indult el március 2-án azzal, hogy a Pest Megyei Önkormányzat által fenntartott középiskolák közül tizennyolcban a szolgáltató felfüggesztette a közétkeztetést. A kényszerintézkedést az tette indokolttá, hogy a megyei vezetés jelentős összegű, mintegy 600 millió forintos tartozást halmozott fel a céggel szemben. Bár a felek azóta is folyamatosan tárgyalnak a kellemetlen helyzet megoldásáról, egyelőre nem sikerült dűlőre jutniuk. Mi több, olyan hírek a szárnyra keltek, hogy a szolgáltató a megyei fenntartású szociális intézmények konyhájáról is kivonult.

A megyei önkormányzat illetékesei március 9-én közleményben tudatták,hogy részletes felmérés készült a saját fenntartású intézményekben rendelkezésre álló közétkeztetési kapacitásokról, és amennyiben a helyzet nem változik, a közétkeztetés rendezett és koordinált megszervezésére biztosítottak a feltételek. A legfőbb gondot az okozza, hogy a szolgáltató lezárta a konyhákat és az étkezőket, és a HunGast Kft. az azok átadására vonatkozó nap szintű kérések, megállapodási javaslatok elől rendre kitér, annak ellenére, hogy kifejezett üzleti érdeke nem fűződik a helyiségek használatához.

Tetőzheti a Pest Megyei Önkormányzat gondját, hogy az általuk fenntartott önkormányzati iskolákba szinte naponta jönnek a fizetési, illetve kikapcsolási felszólítások a közműcégektől, és arról is hallani, hogy csúszik az óraadók bérének kifizetése, illetve előfordulhat, hogy a tartozások miatt a diákok szeptemberben nem kapnak tankönyvet.

A gödöllői fiatalokat is érintheti az a probléma, hogy a rászoruló felsőoktatási hallgatók nem jutnak hozzá a számukra megítélt Bursa Hungarica ösztöndíjhoz. A három lábon álló dotációs rendszerben alapfeltétel, hogy a településeken kívül a megyei önkormányzat is teljesítse anyagi vállalását a támogatáskezelő központ felé. Ennek hiányában az állam ugyanis nem fizet. Az erre elkülönített összeget a megyei vezetés gazdasági okokra hivatkozva nem utalta át. Erről Kovács Barnabás (MSZP) megyei önkormányzati képviselő már tájékoztatta a gödöllői képviselőtestület tagjait. A kialakult helyzettel kapcsolatosan a megyei önkormányzat szocialista párti frakciója azt javasolta, hogy az állam hitelezze meg a megyei önrész összegét annak érdekében, hogy az ügyben vétlen hallgatók megkaphassák a támogatást.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online