Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Nem sugároz a RádióAktív

2011-03-01 09:31:13

A mai naptól elhallgatott a gödöllői központú RádióAktív, amelynek stábja az elmúlt évben a 93,6 MHz-es frekvencián sugározta adását.

A döntés okát az illetékesek a nehéz gazdasági helyzet miatt beszűkült reklámpiaccal magyarázzák, ami megoldhatatlanná tette a hónapokkal ezelőtt a VÜSZI épületébe költözött helyi tájékoztatási csatorna további finanszírozását. Egyelőre nincsenek konkrétumok arról, hogy újjáéled-e valaha a gödöllői rádió, és ha igen, mikor és milyen formában.

Pelikán, Másik, Calipso, Pelikán, RádióAktív, ?...
Cseppet sem örömteli, ha egy médium a megszűnés sorsára jut, azonban az alábbi történetből is kitűnik, hogy egy helyi, vagy regionális rádió működtetésének fenntarthatósága a mai viszonyok közt, csupán a versenyszféra hirdetőitől származó bevételekből – minimum – bizonytalan.

Először több mint tíz éve, 2000 novemberében szólalt meg a 93,6 MHz-es frekvencián rádió Gödöllőn. Az adó Pelikán néven debütált, majd egy évvel később – vételkörzet-bővítést követően – Másik Rádió néven működött tovább. Közel négy évvel ezelőtt érkezett a médium igazgatói posztjára B. Tóth László, aki magával hozta az általa egykor vezetett Calipso rádió nevet. Ugyan már nem y-nal, csak i-vel. Mivel a névhasználattal kapcsolatban jogi nehézségek merültek fel, az akkori tulajdonos 2009 májusában úgy döntött, visszatér az eredeti névhez, ami a kezdeti időkben az ő ötlete és a kedvenc neve volt. A másodszori Pelikán nevet váltotta fel tavaly a RádióAktív fantáziaszó, és fennállása 2011. március 1-jéig tartott.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online