Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Felduzzadt a polgármesteri keret

2011-02-09 14:50:51

Einstein óta tudjuk, hogy minden relatív. Átvitt értelemben ebbe a kategóriába sorolható a polgármesteri keret is, amiből egy-egy település első embere – előlegezzük meg a bizalmat – hasznos dolgokra áldoz.

Valószínű, nincs ez másként Gödöllőn sem, ahol az elmúlt öt év alatt több mint a duplájára nőtt ez a költségvetési előirányzat. 2006-ban még 4,5 millió forint jutott erre a célra, majd az összeg az elmúlt három évben 6-6 millió forintra duzzadt.

Következett a 2011-es esztendő, amikor az egyéb területekre vonatkozóan hangoztatott megszorítások és ésszerű gazdálkodási kívánalmak ellenére, már 10 millió forint sorsáról dönthet egymaga a polgármester úgy, hogy ahhoz nincs szüksége előzetes képviselőtestületi felhatalmazásra.

Demagóg lenne bármelyik költségvetési tétellel összehasonlítani a gödöllői polgármesteri keret nagyságrendjét, mivel abból feltehetőleg számos ügy, szervezet, vagy személy részesül majd. Legfeljebb az kérdőjeles, hogy ki(k)nek az érdekét szolgálja a szétosztott pénz, avagy, ki lesz hálás ezért Gémesi Györgynek…


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online