Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Főtér: áthúzódó elszámolás

2011-01-27 14:27:17

Kevéssel több mint 1,2 milliárd forint jutott a gödöllői városközpont arculatának és infrastruktúrájának integrált fejlesztésére. A tulajdonképpen három elemből (főtér-rehabilitáció, Művészetek Háza felújítása, piac-csarnok galériájának átépítése) álló projekt 936 millió forintos uniós támogatást élvezett. A hiányzó összeget a helyi költségvetésből biztosították.

Elvileg mindhárom beruházásnak meg kellett volna valósulnia az elmúlt évben, ám ez – mind fizikailag, mind pénzügyileg – csak részben történt meg. A legjelentősebb csúszás (döntően a megismételtetett közbeszerzési eljárás és a zord időjárási körülmények miatt) a főtér-rekonstrukció esetében tapasztalható, és bizonyosra vehető, hogy a tennivalók végleges befejezése tavaszra tolódik.

Mindebből következik, hogy a kivitelezőknek járó pénz teljes kifizetése sem ment végbe 2010-ben. Az idei esztendőre áthúzódó szerződéses maradványok és a pótmunkák okán 417,3 millió forint átutalása a város ez évi büdzséjét terheli, olvasható a február 3-i képviselőtestületi ülésen elfogadásra javasolt 2011-es gödöllői költségvetési tervezetben.A 400 millió forintot meghaladó keretből a legtöbbre a főtér megújításán munkálkodó LAKI Kft. számíthat: kivitelezési maradványként csaknem 266 millió forint, míg pótmunkák jogcímen várhatóan 24 millió forint várományosa a budapesti székhelyű cég. A Művészetek Háza Gödöllő épületének funkcióbővítő és energia-hatékony felújítását megvalósító HUNÉP Kft-nek 89 millió forint jár kivitelezési maradványként és közel 17 millió forint pótmunkákért az idei esztendőben. A fennmaradó összegen több, főként a projektek kivitelezéséhez elengedhetetlenül szükséges, járulékos szolgáltatásokat nyújtó cég osztozik.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online