Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Mosolyog a volt kastélyigazgató

2011-01-11 19:50:54

Dr. Révész T. Mihály a Gödöllői Királyi Kastélyt működtető gazdasági társaság negyedik ügyvezető igazgatójaként 2005 szeptemberétől 2010. december 6-ig segítette hozzáértésével a műemlék-együttes mindennapjait és megújulását. A jogtörténész éppen 65. születésnapján távozott közös megegyezéssel az igazgatói székből. A gödöllői kastélyban töltött ideje alatt újult meg a gödöllői kastély Gizella- és Rudolf-szárnya, az Erzsébet-előkert a terasszal, a Horthy-bunker, valamint a Felsőkert több mint 50 ezer négyzetmétere. Ezen kívül időközben elkészült és átadták a hazánk uniós elnöksége kapcsán a tanácskozások kiemelt helyszínének kiszemelt lovardát és barokk istállót.

A sokak által Tanár úrként szólított ex-direktor részt vett azon a január 8-án lezajlott eseményen, amikor mindenkinek megköszönték azt a munkát, amivel hozzájárult a történelmi környezetben lévő tárgyalóterek elképesztő ütemben lezajlott felújításához. Távozása óta Révész T. Mihály – tudomásunk szerint – nem adott interjút. Munkatársunk telefonon érte utol a Gödöllői Királyi Kastély Kft. volt igazgatóját, akinek ténykedését utódja, Gönczi Tibor külön is elismerte a január 8-i rendezvényen.

- Mennyiben változtak meg a mindennapjai azóta, hogy távozott posztjáról?

- Nem fedné a valóságot, ha azt mondanám, nem lett több időm. De ez számomra valahol örömteli, hiszen az egyetemi tanári elfoglaltságom mellett sokat olvasok és az sem kizárt, hogy rövidesen könyvírásba kezdek.

- Sokan kérdezték tőlünk, kinek az ötlete volt az, hogy a gödöllői kastély legyen az uniós rendezvények egyik fő helyszíne. Ön feltehetőleg tudja?
- A kastélyé.

- Konkrétabban…
- Mint mondtam, a kastélyé. Nem gondolom, hogy egy vagy két ember privilégiuma lehet egy ilyen volumenű ötlet. Idestova öt éve, amikor felvetettem a lehetőséget a Gyurcsány-kormány illetékesei körében, akiknek kifejezetten tetszett az elképzelés, így elindulhatott az előkészítő folyamat. Csakhogy ez 2010 elejére valami miatt megtorpant és kezdett nehézkessé válni.


- Gondolom, nem nézte tétlenkedve a fejleményeket.

- Bevallom, nem. Megkerestem Navracsics Tibort, az akkori ellenzék egyik prominens alakját, aki támogatásáról biztosította az ügyet, majd tavaly májustól már, mint miniszterelnök-helyettes is mellé állt.

- Az Ön mandátuma elvileg 2010 augusztus végéig szólt, de ezt pályázat nélkül közel két évvel meghosszabbították.
- Igen, a társaság taggyűlése így döntött. Gondolom, főként azért, mert már jócskán sürgetett a lovarda és a barokk istálló felújításának igencsak szűkre szabott határideje. Annyit talán elárulhatok, voltak, akik nem bíztak abban, hogy minden időre és megfelelő minőségben elkészül.


- Mégis így történt. Ennek ellenére Önnek távoznia kellett. Publikus, hogy miért?

- Nem. De nincs is jelentősége, hiszen nem az én személyem a fontos. Boldog vagyok, hogy részese lehettem egy olyan folyamatnak, aminek eredményét napokon belül az egész világ láthatja.

- Szóval, nincs Önben tüske?
- Miért lenne? Mosolyogva sokkal könnyebb az újabb kihívások elé nézni. És ezekből, szerencsére, akad még bőséggel.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online