Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Se Sony, se posta-bázis Gödöllőn

2010-12-07 17:40:18

Egyes hírportálok értesülése szerint véglegessé vált, hogy – bár tavaly nyáron bruttó 225 millió forintért megvásárolta a négy hektáros dobogói területet – az állami tulajdonban lévő Magyar Posta Zrt. nem építteti meg logisztikai bázisát Gödöllő határában, a bezárás előtt álló Sony-gyár szomszédságában.

A gödöllői költségvetés bevételi oldala (iparűzési adó kiesés) és az elektronikai óriás helyi üzemében felszabaduló munkaerő számára kedvezőtlen döntés – pestiesen szólva – lógott a levegőben, hiszen a posta-projekt tárgyában kiírt közbeszerzési eljárás elsőre eredménytelenül zárult, a második forduló elrendelését pedig igencsak halogatták az illetékesek.

Mára kiderült, hogy a többmilliárdos beruházással kapcsolatos elképzelés időpontjához képest jelentős átrendeződés történt a levélpiacon, ami a terv újragondolására késztette a posta irányítóit. Az emberek közötti elektronikus kommunikáció elterjedése egyre inkább háttérbe szorítja a postai szolgáltatások, különös tekintettel a levélküldemények igénybevételét, ami a gyakorlatban a stagnálás jeleit mutatja. A tendencia nem csak hazánkra jellemző, a kontinens más országaiban is ez a tapasztalat. A szakértők véleménye szerint szinte kizárható, hogy ez a folyamat kedvező fordulatot vesz a postai szolgáltatások 2013-tól esedékes liberalizációjáig.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online