Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Jutalomeső minden szinten

2010-11-25 17:01:22

2010. november 25. Ahogy azt az elmúlt években megszokhattuk, az esztendő vége felé a jutalmazásokra is szánnak időt és teret a Gödöllőt irányító grémium tagjai. A múltban a különpénz-osztás hónapja a december volt, idén azonban már novemberben eldőlt, hogy kik és milyen nagyságrendű plusz anyagi elismerést érdemeltek a „város érdekében végzett” munkájukért.

A Jogi és Ügyrendi Bizottság javaslata alapján, hivatkozva az önkormányzat és a hozzá tartozó intézmények kiegyensúlyozott, takarékos működtetésére és gazdálkodására, valamint a feladatok magas színvonalú ellátására, november 25-én milliós nagyságrendű jutalmat szavaztak meg a képviselőtestület tagjai Gémesi György polgármesternek, valamint Pintér Zoltán és Fábián Zsolt (képen) alpolgármestereknek. Városunk első embere két havi illetményének megfelelő összegre tarthat igényt, ami bruttó 1.043.600 forinttal egyenértékű. A helyettesek ugyancsak kéthavi alapilletményüknek megfelelő különpénzhez jutottak. Pintér és Fábián esetében ez egyaránt bruttó 1 millió forintot jelent. A kifizetések és az azzal összefüggő járulékok a városi közkasszát terhelik.

A javaslat elfogadását megelőző vita során Kovács Barnabás (MSZP) felvetette, hogy Fábián Zsolt jutalmazása nincs arányban a többiek anyagi elismerésével, mivel a társadalmi megbízatású alpolgármester csak október 14-étől látja el ez irányú kötelezettségeit. A lokálpatrióta klubos képviselők azonnal pártfogásba vették Fábiánt, és érvelésük során – Halász Levente jóvoltából – azt is megtudhattuk, hogy 2002 őszétől 2004 februárjáig „funkció nélkül látta el alpolgármesteri feladatait”, amit akár így is megköszönhet a városvezetés. A köszönet kifejezésének ára – az eskütételtől eltelt 43 napot alapul véve – jelen esetben napi 23.256 forint…

Ezúttal egy havi bruttó alapbérrel egyenértékű honoráriumot kaptak az önkormányzati alapítású gazdasági társaságok ügyvezető igazgatói, akik május végén már felvettek kéthavi honoráriumot. A határozat értelmében Bokor Árpád, a VÜSZI Kft.első embere 499 ezer forintot, míg Hatolkai Szaniszló, a Kalória Kht. ügyvezető igazgatója 440 ezer forintot tudhat a magáénak ezen a címen. A többi társaság direktorai, így Geiger Tibor (Távhő Kft.) 394 ezer forintra, Köles Krisztián (Hulladékgazdálkodási Kft.) 380 ezer forintra, Kovács Balázs (Művészetek Háza) 368 ezer forintra, Vilhelm Ferenc (Piac Kft.) pedig 329 ezer forintra tarthatnak igényt. A jutalmazotti körből egyedül a havi bruttó 600 ezer forintot kereső Pataki Sándor, a Gödöllői Városfejlesztő Kft. irányítója maradt ki.

Legalább egy havi bruttó alapbérnek megfelelő, ám differenciálható jutalom üti a közintézményekben dolgozók markát. Ennek fedezetét részben az intézményekben képződött bérmaradvány, részben pedig az a bő 114 millió forint biztosítja, amit a helyi költségvetésben a polgármesteri hivatal működési címe terhére csoportosítottak át. Az önkormányzati alapítású gazdasági társaságok munkavállalói a nyereség-tartalék terhére vehetnek fel egyhavi különpénzt. Ebben a körben csak a Kalória Kft-t kellett kisegíteni, mintegy 8,8 millió forintos közpénz-dotációval.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online