Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Díjazták Széphalmi Júliát

2010-10-30 18:56:26

2010. október 30-án, az elmúlt század első éveiben létrejött gödöllői művésztelep meghatározó egyénisége, Körösfői-Kriesch Aladár 147. születésnapján idén is átadták a világhírű festőművész portréját ábrázoló emlékplakettet.

Idén a főtér felújítása miatt ugyan elmaradt a múzeum előtti téren, Körösfői-Kriesch Aladár három esztendeje felavatott szobránál szokásos megemlékezés, a Gödöllői Királyi Kastély zsúfolásig telt dísztermében azonban átadták a neves festőművészről elnevezett emlékplakettet, aminek alapításáról tizenhárom évvel ezelőtt döntött a művészeti alapítvány vezetése. Az ünnepélyes esemény programját zenei betétek, valamint Farkas Zsuzsa művészettörténész, a Magyar Nemzeti Galéria főmuzeológusa Fényképek Körösfői-Kriesch Aladárról című előadása tette teljessé.

A beérkezett javaslatokat mérlegelő testület ebben az évben egy tehetséges fiatalnak ítélte oda a díjat és az azzal járó pénzjutalmat. A nagyapja portréját ábrázoló kisplasztikát Körösfői László kuratóriumi elnök nyújtotta át Széphalmi Júliának, a Magyar Táncművészeti Főiskola néptáncos növendékének. A kitüntetett eddigi munkásságát Vajda Gyöngyvér táncművész, táncpedagógus méltatta.

Az éneklésben is jártas művészpalánta huszonnegyedikként csatlakozott a Körösfői-emlékplakett korábbi jutalmazotti köréhez, amit az alábbi személyek alkotnak: Winkler Nándor és Herczenik Anna (1997), Debreczeni Zsófia (1998), László Lilla és Lőrincz Áron (1999), Baráth Nóra és Remsey Dávid (2000), Ferenczi Anna (2001), Szekeres Erzsébet és Farkas Ágnes (2002), Barta Katalin (2003), Szalay Borbála és Goschler Tamás (2004), Kiss Éva ésHidasi Zsófia (2005), Béres Ágota és Remsey Flóra (2006), Langer Ágnes és Szalai Gergő (2007), Horváth Orsolya és Kis Dorottya (2008), Gálné Bagi Márta és dr. Horváth Zoltán (2009).


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online