Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Menesztett polgárőr-vezető

2010-10-26 17:43:56

2010. október 26. A napokban beteljesült az, amiről az október 3-i önkormányzati választás után már felröppentek hírek: a munkáltató jogokat gyakorló dr. Nánási Éva címzetes főjegyző – indoklás nélkül – rendes felmondással felmentette a munkavégzés alól Gallyas Attilát.

Az egykori rendőr 2002. január 1-je óta, mint a polgárőrség vezetője dolgozott a polgármesteri hivatalban. Az állásából menesztett Gallyas munkaviszonya hivatalosan csak január 4-étől szűnik meg, addig az idei évben ki nem vett szabadságát veszi igénybe, illetve ezt követően felmentési idejét tölti le.

Egyes vélemények szerint az indoklás nélküli menesztés összefüggésbe hozható azzal a körülménnyel, hogy Gallyas Attila az MSZP egyéni körzeti jelöltjeként részt vett a hónap első vasárnapján lezajlott helyhatósági választáson. Mandátumhoz nem jutott, így felmentése hátterében összeférhetetlenségi tényezők nem állhatnak.

Érdeklődésünkre a polgárőr vezető elmondta, hogy néhány hete már érzékelhető volt számára az a feszült viszony, amit egyes városvezetők tanúsítottak, ha találkoztak vele. Ettől függetlenül úgy gondolta, hogy a dolgok nem fajulnak eddig, de belátja, optimizmusa nem igazolódott be.

A jövővel kapcsolatosan Gallyas Attila elmondta, hogy továbbra is vezetője marad a Gödöllői Polgárőr Egyesületnek, amely – ha minden az elképzelés szerint alakul – a helyi kapitányság épületében lel majd új irodára. Az egyesület a történtektől függetlenül folytatja ténykedését, így ha valaki segítségre szorul, hívja a (20) 946-6185-ös telefonszámot. A szervezetet támogatni szándékozók ugyanezen az elérhetőségen jelentkezhetnek.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online