Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Maguk urai a panellakók

2010-10-11 17:31:23

2010. október 11. Négy évvel ezelőtt a gödöllői önkormányzat tagjai többségi szavazással zöld utat biztosítottak az iparosított technológiával épült lakóépületek energiatakarékos felújítására és korszerűsítésére vonatkozó önkormányzati pályázati támogatás feltételeiről szóló helyi rendeletnek.

Elvileg tehát meg lett volna a lehetősége annak, hogy az érintett társasházi közösségek bekapcsolódjanak az országosan meghirdetett, aktuális panelprogramba, ám a város költségvetésében a rendeletalkotás óta eltelt években egyszer sem képeztek anyagi fedezetet arra, hogy a települést irányító grémium pénzzel is beszálljon a sok helyen egyre aktuálisabbá váló rekonstrukciós folyamatba.

Ettől függetlenül, a közösségek – ha tehetik – minden lehetőséget megragadnak, hogy elsősorban a nyílászárók cseréjével, illetve homlokzati szigetelésekkel energiatakarékossá tegyék otthonaikat. Napjainkban is zajlanak ilyen jellegű beruházások a helyi lakótelepeken, aminek forrását részben a felújítási alap, részben pedig a kamattámogatott hitel képezi.

Választási ígéreteiben szinte minden jelölőszervezet megemlíti, hogy a jelenlegi állapotot ki kell lendíteni a holtpontról. A kérdés csupán az, hogy az október 3-a után hivatalba lépő gödöllői képviselőtestület tagjai milyen mértékű prioritást szánnak majd a szórólapokon kétségtelenül jól festő panelprogram-üzenetnek.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online